نحوه شمارهگذاری جدید کشندههای وارداتی مشخص شد.
به گزارش روابط عمومی ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل، پیرو اطلاعیههای قبلی به اطلاع میرساند کلیه کشندههای وارداتی مشمول بند «ث» قانون احکام دایمی و بند «ص» قانون بودجه ۱۴۰۲ از این پس میتوانند بر اساس شرایط زیر شمارهگذاری شوند:
۱- آن دسته از کشندههایی که بعد از ۴ اردیبهشت ماه سال جاری در سامانه ستاد نوسازی ناوگان ثبت شاسی داشتهاند در صورت داشتن کارت هوشمند توسط بهرهبردار و تکمیل بودن مدارک میتوانند به صورت ریالی (۵ درصد ارزش گمرکی خودرو) شمارهگذاری شوند.
بر اساس اعلام قبلی بارگذاری اظهارنامه، پته گمرکی و فاکتور واگذاری به نام شخص بهرهبردار در سامانه ستاد الزامی است. نقص هرکدام از این مدارک امکان استفاده از تسهیلات ریالی (۵ درصد) را غیرممکن میسازد.
لذا طی چند روز آینده امکان افزودن مدارک برای شاسیهایی که در سامانه ستاد ثبت شدهاند (بدون نیاز به بازگردانی) فراهم میشود.
بر این اساس شرکتهای واردکننده کامیون و کشنده تا پایان روز ۲4 مرداد ماه سال جاری مهلت دارند نسبت به تکمیل مدارک اعلامی در سامانه ستاد (nnhk.ir) اقدام کنند.
بدیهی است در صورت عدم تکمیل مدارک توسط متقاضیان و نقص هر یک از مدارک بارگذاری شده، دیگر امکان استفاده از تسهیلات ریالی (۵ درصد) برای شمارهگذاری فراهم نخواهد بود.
۲- با توجه به وجود گواهی اسقاط به میزان لازم طی چند روز آینده، دیگر امکان استفاده از تسهیلات ریالی (۵ درصد) برای متقاضیان جدید یا متقاضیانی که به هر دلیلی نقص مدارک دارند و تا پایان روز ۲4 مرداد ماه سال جاری مدارک خود را در سامانه ستاد نوسازی تکمیل نکنند، فراهم نیست.
اما با موافقت ریاست ستاد نوسازی و نامه معاونت حقوقی ریاست جمهوری و به جهت رفاه حال این دسته از متقاضیان، افرادی که دارای کارت هوشمند می باشند و در شمول ماده یک این اطلاعیه قرار نمیگیرند میتوانند با ارایه ۶ گواهی اسقاط به صورت ثابت و مابقی به نسبت به صورت ریالی از محل ۵ درصد ارزش اظهارنامه گمرکی کشنده وارداتی خود، به حساب صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته نسبت به شماره گذاری اقدام نمایند.
۳- متقاضیان فاقد کارت هوشمند بر اساس آییننامه اجرایی ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو باید نسبت به ارایه رتبه انرژی برای محاسبه تعداد گواهی اسقاط خود از سازمان ملی استاندارد اقدام کنند و یا در صورتی که کشنده مذکور فاقد رتبه انرژی باشد و یا واردکنندگان به هر دلیلی امکان دریافت رتبه انرژی را نداشته باشند بر اساس آییننامه مذکور پایینترین رتبه انرژي در بازه قیمتی برای شمارهگذاری آنها محاسبه میشود. (۱۲ تا ۱۸ گواهی اسقاط)
۴- آن دسته از کشندههای وارداتی که تا ۴ اردیبهشت ماه در سامانه ستاد مشمول پرداخت ریالی (۵ درصد) و یا الصاق 8 گواهی اسقاط شدهاند، باید مراحل شمارهگذاری را بر اساس همان روال طی کنند.
۵- تاکید میشود هرگونه شمارهگذاری کشندههای وارداتی در سامانه ستاد نوسازی ناوگان برابر اعلام قبلی مستلزم بارگذاری فاکتور واگذاری به نام بهرهبردار می باشد.
۶- هرگونه تغییر بهرهبردار کشندههای وارداتی در سامانه ستاد نوسازی ناوگان ممنوع است لذا واردکنندگان به هیچ عنوان پیش از صدور فاکتور واگذاری و مشخص شدن بهرهبردار نهایی نسبت به ثبت شاسی در سامانه اقدام نکنند.
۷- تاریخ ثبتنام در سامانه ستاد بدون بارگذاری کامل مدارک (اظهارنامه گمرکی، پته گمرکی و فاکتور واگذاری) و تایید کارشناسان به هیچ عنوان حقی برای متقاضیان ایجاد نمی نماید.
۸- شرکتهای واردکننده موظفند به نحو مقتضی مفاد این اطلاعیه را به اطلاع ذینفعان خود برسانند.
۹- برابر اطلاعیه قبلی مالکان کشندههای وارداتی حتما باید از طریق شرکتهای واردکننده برای پیگیری کارهای خود اقدام کنند و به هیچ عنوان به ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل مراجعه نکنند چرا که امکان پذیرش این افراد وجود ندارد.
از سوی دیگر به تمامی شرکتهای واردکننده مجددا تاکید میشود در صورتی که رانندگان و بهرهبرداران آنها تحت هر شرایطی به ستاد نوسازی مراجعه کنند ضمن عدم پذیرش این افراد، برای شرکت مربوطه امتیاز منفی درج شده و ارایه خدمات به این شرکتها محدود میشود.
شرکت سفیر ترابر پاسارگاد